Informatie

Huisregels

 • Graag vooraf reserveren en erbij vermelden of u uit hetzelfde huishouden komt
 • Op het terras reserveren is mogelijk (let op: geen garantie dat u alsnog naar binnen kunt verhuizen gezien de beperkte plekken)
 • Wij werken met 2 shifts: tussen 17.00- 19.30 en vanaf 19.30 tot sluit.
 • U dient uw handen te desinfecteren bij binnenkomst.
 • Alleen naar binnen als de gang vrij is.
 • Gezondheidscheck met een medewerker.
 • Volg de instructies van het personeel op.
 • Volg de markeringsaanwijzingen op.
 • Houdt 1,5 m afstand van andere gasten.
 • Bij afhaal binnen melden en buiten wachten

Heel graag tot snel, pas goed op elkaar!

Geopend met Hemelvaart & Pinksteren, vanaf 1 juni het restaurant & terras open, ook voor lunch!

Wij zijn geopend met Hemelvaart Afhaal & Bezorgen. En goed nieuws, want vanaf 1 juni (2de Pinksterdag) kan er ook in beperkte aantallen in ons restaurant en op ons terras gegeten worden waarbij wij ons houden aan de RIVM richtlijnen. Bezorgen stopt vanaf 1 juni, afhaal gaat door en we starten dan ook met lunch.

Di 5 mei: Bevrijdingsdag, vier je het met ons?

Bevrijdingsdag dit jaar zonder festivals, maar laat dat je niet tegen houden je favoriete muziek op te zetten en te genieten van een smaakvol Revolutie diner aan huis bezorgd. Uiteraard de voorzorgsmaatregelen van het RIVM in acht nemend.

Za 28 maart: De Revolutie voor Thuis! Vanaf nu Take-Away en Thuisbezorgen!

…van de corona nood maken wij een smaakvolle deugd..

Mis jij onze gerechten? Dan kun je vanaf nu onze specialiteiten afhalen of laten bezorgen via 0575-547766 (15-21u) woe t/m zondag. Wij hebben voor u een mooie selectie van de kaart gemaakt en bieden deze allemaal met korting aan. Denk hierbij aan onze specialiteiten zoals de spareribs, nacho’s, een tapasplate maar ook aan Cocktails-to-go en een fles wijn erbij! Hiermee willen we jullie toch van eten en drinken voorzien, ook als je even wat minder fit bent.

Natuurlijk hopen we jullie snel weer in ons restaurant te ontvangen.

Klik hierop voor ons aangepaste menu.

Wij zijn 5 dagen per week geopend: ALLEEN TAKE-AWAY EN THUISBEZORGEN!

Openingstijden:

 • Woe:  15.00 – 21.00 uur
 • Do:     15.00 – 21.00 uur
 • Vr:     15.00 – 21.00 uur
 • Za:     15.00 – 21.00 uur
 • Zo:     15.00 – 21.00 uur
 • Let op: met Hemelvaartsdag en Pinksteren zijn wij geopend

Bereikbaarheid

Wij zijn per auto goed bereikbaar via de Pelikaanstraat naar de Zaadmarkt. Parkeren kan op de Zaadmarkt (100 m vanaf het restaurant) of op de Martinetsingel.

Met het openbaar vervoer zijn wij goed bereikbaar, want De Revolutie ligt op loopafstand van Station Zutphen.

Plattegrond Zutphen

Opleiding

De Revolutie leidt sinds jaren ook leerlingen in de keuken en bediening op. Een leuke wisselwerking waar alle partijen veel plezier aan beleven.

EEN KLEIN STUKJE GESCHIEDENIS…

Veertien jaar geleden werd er in het hartje van Zutphen een restaurant geopend met Latijns- Amerikaanse invloeden: Barrio Latino. Een speciale toevoeging aan het brede scala restaurants op de pittoreske markt in Zutphen. Twee jaar later werd de naam veranderd in Barrio Cubano, omdat de oorspronkelijke naam al een eigenaar kende in een klein restaurantje in Parijs. Tot op de dag van vandaag is De Revolutie – de naam die wij al negen jaar kennen als ons favoriete Latijns-Amerikaanse restaurant en cocktailbar in Zutphen – hetzelfde gebleven in kwaliteit, oorsprong en gemoedelijkheid. De naam ‘De Revolutie’ houdt de belofte van een verrassende en levendige avond in en betekent letterlijk: ommekeer, vernieuwing en radicale verandering. De Revolutie biedt een complete avond uit onder één dak, vernieuwend in niet alleen de exotische gerechten, maar ook op het gebied van cocktailavonden en salsa-nights. De revolutionair Che Guevara was een man van het volk en in ons restaurant staat dat doel voorop; voor iedereen een warm welkom.

Onze chef-kok en trotse eigenaar Mimi Sindy werkte al vanaf het begin in de open keuken als zelfstandig kok. Al snel werd hij souschef en het duurde niet lang voordat hij de rol van chef-kok aannam. Er belandden heerlijke Cubaanse en Latijns-Amerikaanse gerechten op de kaart, die jarenlang favoriet waren (en zijn) van onze gasten. Onze brede kaart zit vol met specialiteiten van het huis, die niet van de kaart waren af te slaan, omdat gasten er voor terugkwamen. Mimi wilde niets liever dan dat deze zaak hem toebehoorde. Een levensechte droom die uit kwam.

GEKRUID, AROMATISCH EN KRACHTIG ETEN
Maar hoe zit dat nou met al die specialiteiten en Zuid-Amerikaanse gerechten? We beginnen even bij onze basis-ingrediënten. De Latijns-Amerikaanse keuken omvat de keukens van Zuid- en Midden-Amerika. Deze eetcultuur is beïnvloed door de Spaanse en Portugese kolonisten. Zij veroverden jaren geleden grote stukken land en brachten hun eetgewoontes met zich mee. In het noorden van Zuid-Amerika heeft de keuken zelfs invloeden van Afrikaanse bodem, dankzij de vroegere slavenhandel. Wat voortvloeide in het gebruik van basis-ingrediënten zoals mais, bonen, rijst, granen en pompoen.

In een zoektocht naar kennis en tradities uit de Latijns-Amerikaanse keuken is er met passie voor deze weelderige en afwisselende eetcultuur een basiskaart ontstaan met Cubaanse, Spaanse, Mexicaanse en Argentijnse gerechten. Onze koks gebruiken veel verse kruiden, specerijen, groentes en zelfgemaakte krachtige sauzen. Het meest bekend is Zuid-Amerika om het gebruik van vlees. Niet zomaar een stukje, maar een flinke gegrilde portie vlees. Veel landen uit Zuid-Amerika staan bekend om hun barbequeparty’s met als meest bekende runderras de Angus. Onze specialiteiten zijn de heerlijk geflambeerde fajita’s, gevulde wraps, burgers, gegrilde steaks en tapas, even terug naar de roots.  De Revolutie neemt u in een aromatische keuken graag mee over de grenzen naar de tradities van Latijns-Amerika.

Vul geheel vrijblijvend onderstaand formulier in dan nemen wij z.s.m. contact met u op.


captcha

Lees hier ons Privacybeleid

Met behulp van dit formulier gaat u akkoord met de opslag omgaan met uw gegevens door deze website.