Over de Revolutie

Een heerlijk warme Zuid-Amerikaanse sferen waar je buiten dineren ook terecht kunt voor een bedrijfsfeestje, bruiloft of gewoon een lekkere cocktail

Een klein stukje geschiedenis

Veertien jaar geleden werd er in het hartje van Zutphen een restaurant geopend met Latijns- Amerikaanse invloeden: Barrio Latino. Een speciale toevoeging aan het brede scala restaurants op de pittoreske markt in Zutphen. Twee jaar later werd de naam veranderd in Barrio Cubano, omdat de oorspronkelijke naam al een eigenaar kende in een klein restaurantje in Parijs. Tot op de dag van vandaag is De Revolutie – de naam die wij al negen jaar kennen als ons favoriete Latijns-Amerikaanse restaurant en cocktailbar in Zutphen – hetzelfde gebleven in kwaliteit, oorsprong en gemoedelijkheid. De naam ‘De Revolutie’ houdt de belofte van een verrassende en levendige avond in en betekent letterlijk: ommekeer, vernieuwing en radicale verandering. De Revolutie biedt een complete avond uit onder één dak, vernieuwend in niet alleen de exotische gerechten, maar ook op het gebied van cocktailavonden en salsa-nights. De revolutionair Che Guevara was een man van het volk en in ons restaurant staat dat doel voorop; voor iedereen een warm welkom.

Onze chef-kok en trotse eigenaar Mimi Sindy werkte al vanaf het begin in de open keuken als zelfstandig kok. Al snel werd hij souschef en het duurde niet lang voordat hij de rol van chef-kok aannam. Er belandden heerlijke Cubaanse en Latijns-Amerikaanse gerechten op de kaart, die jarenlang favoriet waren (en zijn) van onze gasten. Onze brede kaart zit vol met specialiteiten van het huis, die niet van de kaart waren af te slaan, omdat gasten er voor terugkwamen. Mimi wilde niets liever dan dat deze zaak hem toebehoorde. Een levensechte droom die uit kwam.

GEKRUID, AROMATISCH EN KRACHTIG ETEN
Maar hoe zit dat nou met al die specialiteiten en Zuid-Amerikaanse gerechten? We beginnen even bij onze basis-ingrediënten. De Latijns-Amerikaanse keuken omvat de keukens van Zuid- en Midden-Amerika. Deze eetcultuur is beïnvloed door de Spaanse en Portugese kolonisten. Zij veroverden jaren geleden grote stukken land en brachten hun eetgewoontes met zich mee. In het noorden van Zuid-Amerika heeft de keuken zelfs invloeden van Afrikaanse bodem, dankzij de vroegere slavenhandel. Wat voortvloeide in het gebruik van basis-ingrediënten zoals mais, bonen, rijst, granen en pompoen.

In een zoektocht naar kennis en tradities uit de Latijns-Amerikaanse keuken is er met passie voor deze weelderige en afwisselende eetcultuur een basiskaart ontstaan met Cubaanse, Spaanse, Mexicaanse en Argentijnse gerechten. Onze koks gebruiken veel verse kruiden, specerijen, groentes en zelfgemaakte krachtige sauzen. Het meest bekend is Zuid-Amerika om het gebruik van vlees. Niet zomaar een stukje, maar een flinke gegrilde portie vlees. Veel landen uit Zuid-Amerika staan bekend om hun barbequeparty’s met als meest bekende runderras de Angus. Onze specialiteiten zijn de heerlijk geflambeerde fajita’s, gevulde wraps, burgers, gegrilde steaks en tapas, even terug naar de roots.  De Revolutie neemt u in een aromatische keuken graag mee over de grenzen naar de tradities van Latijns-Amerika.

Nu reserveren